loading

FAQ

Tvrtka Dan Studio je ovlašteni zastupnik i distributer kuhinja Dan Kuchen u Hrvatskoj. Sve naše poslovnice su opremljene s maksimalnim količinama izložaka zajedno sa funkcionalnim rješenjima i dodatnom opremom, te ugradbenim aparatima…, a sve u smislu da budući zadovoljni kupci svaki zamišljeni detalj i funkciju mogu prvo uživo isprobati i uvjeriti se u kvalitetu konstrukcije i obrade. Kroz proces osmišljanja, ideje i projektiranja Vaše buduće kuhinje vode Vas naši iskusni savjetnici u opremanju. Oni su Vaši savjetnici i saveznici u kreiranju najboljeg mogućeg rješenja u skladu s Vašim estetskim i tehničkim zahtjevima, obliku i vrsti prostora itd. Neprestano učimo i u toku smo s novim trendovima, materijalima, aplikacijama i dizajnom interijera kako bi uvijek mogli ponuditi pravo rješenje za najzahtjevnijeg klijenta, ne samo po pitanju kuhinje, već i aparata te ostale dodatne opreme. Za savršenu izvedbu montaže i ugradnje brinu se naše ekipe educiranih i ovlaštenih montera. Svaki detalj kuhinje prolazi kroz naš sustav kontrole izvedbe i tehničke ispravnosti kako bi svaki proizvod na montaži funkcionirao besprijekorno i prema zamišljenim parametrima i pravilima struke.

Danas prilikom izrade kuhinja po mjeri mogućnosti je bezbroj i sve one bitno utječu na konačnu cijenu, zato je najtočniji način izračuna cijene projektiranje u samom studiju. Dan Kuchen kuhinje raspolažu s više od 1200 različitih elemenata te dodatnih elemenata u vidu dodatne opreme. Zato preporučujemo izradu plana, ili projekta kuhinje koji ne obvezuje kupnju i potpuno je besplatna u studiju. Izračun kuhinje po metru nažalost nije točna projekcija cijene Vaše nove kuhinje.

Za vaš prvi posjet je potrebno donijeti okvirne mjere prostora ili ukoliko imate tlocrt građevine te eventualno par fotografija prostora -   sve ostalo prepustite nama.

Projektiranje idejnog rješenja kuhinje i savjetovanje je u potpunosti besplatno. Po potpisivanju ugovora o kupnji ustupamo Vam kompletnu projektnu dokumentaciju; fotografije kuhinje  - rendere, skice i plan instalacija ukoliko je potreban. Sve promjene i dorade nacrta su također besplatne.

Inicijalno prema mjerama u skladu sa Vašim željama, našim tehničkim prijedlozima, savjetima… projektirati ćemo Vam, napraviti 3D vizualizaciju i razraditi svaki detalj vaše kuhinje. Nakon istog krećemo u proces izmjere, a tada slijedi finalizacija projekta.

Sama isporuka kuhinje je usko vezana uz aktivaciju kuhinje, odnosno kada se sve nepoznanice i parametri usuglase; od cijene, izbora boja, stila, izborom aparata, potpisivanja ugovora...kuhinja ide u proces izrade i tada počinje spomenuti rok od  6 – 8 tjedana.

Kuhinje se proizvode u industrijskim pogonima u gradu Linz-u u Austriji, bitno je za naglasiti da su kuhinje izrađene u toj tvornici istovjetne za sva tržišta (zemlje) gdje Dan Kuchen ima svoja predstavništva, te da su svi dijelovi jednake kavalitete bez obzira na konačnu vrijednost kuhinje.

U svakom slučaju bilo bi idealno kada bi se kuhinja projektirala samo prema dimenziji zidova, a instalacije prema razmještaju kuhinjskih elemenata i to složeno prema pravilima struke. U tom slučaju, uz ostalu projektnu dokumentaciju, dobivate rješenje i plan instalacija.

Iz naše ponude, prema sastavu materijala, možete birati između iverala i medijapana do 22mm debljine te masivnog drveta i staklenih fronti u alu okvirima. Prema  vrsti završne obrade materijala, u ponudi su laminat (mat dekori drva, jednobojni), furniri, folije na akrilnoj i PVC bazi, te lak visoke kvalitete (mat i visokog sjaja).

  • više od 50 godina duga tradicija u proizvodnji kuhinja
  • 100% europski proizvod
  • certifikati kvalitete proizvodnje i montaže
  • 2 godina garancije na komplet kuhinju
  • 5 godina garancije na sve metalne dijelove (okovi, panti)
  • više od 1200 različitih elemenata

Bez obzira o kojem se modelu kuhinje ili stilu radi, ona je istih kvaliteta. Bitno je za naglasiti da bilo kojim odabirom kuhinje - modela koja vizualno i stilski odgovara vašem prostoru dobivate istu kvalitetu.

Svoju buduću kuhinju kod nas možete opremiti sa aparatima i opremom od preko 20 različitih proizvođača. Svi naši partneri imaju osiguranu servisnu mrežu, odgovarajuća jamstva koja su zakonski regulirana u Hrvatskoj  i tržišni renome. Savjetnici za opremanje kuhinja su educirani i u toku s tehnologijama, te ćete uvijek dobiti kvalitetan savjet i preporuku koji aparat, sudoper… je najbolje rješenje za Vašu novu kuhinju.

DanKüchen koristi samo najbolje iz proizvodnog programa renomiranih proizvođača okova kao što su Kesseböhmer i Blum i to sukladno sa DanKüchen politikom najviše kvalitete. Također postoje razna rješenja za kutne elemente, podizni i rotacijski sustavi, te fenomenalna rješenja velike nosivosti za spremanje namirnica, sortiranje otpada i spremanja suđa. Odabrani su samo najbolji okovi iz svake klase.
 

U standardnoj DanKuchen ponudi postoji preko 30 dekora radnih ploča, u debljinama od 20, 38, 60, 80 i 100 mm. Materijal izrade je prešana čestična ploča (iveral) zaštićena vlagootpornim laminatom i temperaturnom zaštitom do 130 stupnjeva celzija.

Sve obrade fronti podjednako privlače prašinu i prema tome vrijeme posvećeno čišćenju fronte ispada jednako. Jedina razlika bi bila u boji, odnosno na frontama svijetle boje se „packe“ i prašina manje vidi nego na tamim bojama. Isto tako, „packe'' će se lakše zamijetiti na jednobojnim površinama nego na frontama šarenih dekora. Isto vrijedi i za ručke; na kromiranim površinama su lakše vidljivi otisci za razliku od mat obrada. Sve u svemu, bitnih razlika u količini pažnje posvećenoj održavanju površina nema, odaberite sebi najljepšu kombinaciju dekora i završne obrade.
Dobar savjet bi bio kako sve fronte bi trebalo najbolje čistiti mekanom krpom i  vrlo blagim sredstvima.
 

Sve aparate i opremu ugrađujemo na njihove fiksne pozicije jer montaža kuhinje mora biti odrađena od strane našeg ovlaštenog tima montera. Montaža kuhinje i ugradnja aparata i opreme kupljene u poslovnicama Dan Studio - Dan Kuchen je besplatna. Naša tvrtka nije ovlaštena i nema registriranu djelatnost za radove na instalacijama struje, plina i vode, te je naš savjet da te poslove trebaju obaviti profesionalne tvrtke i servisi sa odgovarajućom registriranom djelatnošću i certifikatima

Materijal od kojeg se rade neke fronte i korpusi elemenata. To je čestična ploča od sitnih komada drveta sa troslojnim prešanjem; rijeđim u sredini, a vrlo gustim prema vanjskoj površini. Još se naziva i oplemenjena iverica jer je presvučena laminatnim i melaminskim folijama kod izrade fronti i korpusa, a radi zaštite od grebanja i vlage. Rubovi iveral ploča se skoro uvijek obrađuju sa ABS trakama. Takve ploče se u pravilu ne lakiraju.

Materijal od kojeg se rade neke fronte. To je čestična ploča vrlo gusto prešane drvene prašine, službeni naziv mu je MDF (medium density fiberboard). Zbog svoje velike gustoće moguće ga je obrađivati na sličan način kao i puno drvo. Vrlo je postojan i podržava reljefnu obradu pa je moguće ugravirati razne dekore poput ručki i dekorativnih formi poput rustikalnih stilskih detalja. Medijapan je moguće kantirati kad se završna obrada sastoji od folija, no najčešće se lakira (mat ili visoki sjaj) a rubovi se zaobljuju.

Vrsta završne obrade materijala. Proces lakiranja se sastoji u nanošenju više slojeva poliuretanskih, ili poliesternih premaza koje je naknadno moguće polirati radi efekta visokog sjaja, ili matiranjem u raznim stupnjeva gloss-a. Po završetku lakiranja, materijal (fronta) je zaštićena i dekorirana sa vrlo tvrdim i otpornim slojem završne obrade. Površine materijala ne moraju bužno biti ravne da bi se mogle lakirati pošto se špricanjem mogu pokriti sve reljefne strukture i rubovi.

Vrsta završne obrade materijala. To je tanak (1,2mm) sloj plastične polimerske folije koji se nanosi na materijale poput ploča iverala, ili medijapana. Konačan efekt su ploče u raznim bojama i kombinacijama boja visoke reflektivnosti (visoki sjaj). Za razliku od laka, akril se ne nanosi na pojedinačne ploče (fronte) manjih dimenzija, već na ploče velikih formata od kojih se naknadno kroje željene dimenzije. Prema tome, rubovi materijala na koje je aplicirana akril folija uvijek imaju ABS rubne trake.

Zatražite online termin za besplatno projektiranje te uštedite svoje vrijeme!

Pošaljite nam putem online obrasca Vaš zahtijev za terin besplatnog projektiranja.
Kroz 24 sata ćemo Vas kontaktirati s prijedlogom termina projektiranja Vaše nove kuhinje.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija